Band Mooi Wark eist achterstallig 'loon' op via rechter

(17 - 08 - 2017) Geschreven door Annemiek Meijer

SCHOONOORD - De mannen van de band Mooi Wark zijn naar eigen zeggen voor 100.000 euro benadeeld te zijn door hun voormalige boekingskantoor Holties Producties in Ruinen. De band stapt daarom maandag naar de rechter.

De oorspronkelijk uit Schoonoord afkomstige band zegt stelselmatig te weinig geld te hebben gekregen voor optredens. Over het afgelopen jaar gaat het om ruim 15.000 euro. In 2010 ging Mooi Wark met het boekingskantoor in zee. Jaarlijks liepen zij inkomsten mis. Dit bedrag is tot een ton opgelopen, meent de band. 

Holtes Producties weigert administratie over die periode aan de band te geven, zegt de band. Behalve de ruim 15.000 euro eist de band maandag dan ook die administratie op bij de kort-gefingrechter.
 
Het boekingskantoor zou daarbij een verkeerde rekenmethode hebben gehanteerd bij het betalen van de onkosten van optredens, zoals licht en geluid en de vergoeding voor de band. Holties Producties zou telkens te veel geld in eigen zak hebben gestoken.

Mooi Wark heeft sinds mei een nieuwe boekhouder. Die constateerde volgens de band onregelmatigheden in de betalingen van het boekingskantoor aan Mooi Wark. Daarna is het conflict tussen de band en het Ruiner bedrijf ontstaan. Het contract met Holties is opgezegd. De band wil een snelle procesvoering, want hun inkomen hangt af van de opbrengsten van hun optredens.


Ook Mooi Wark gedaagd
Holties Producties spant tegelijkertijd ook een rechtszaak aan tegen de vier leden Mooi Wark. Die zaak dient ook maandag bij de rechtbank in Assen. 

Holties Producties spant tegelijkertijd ook een rechtszaak aan tegen de vier leden Mooi Wark. Die zaak dient ook maandag bij de rechtbank in Assen. 

Holties Producties wil dat de leden van Mooi Wark stoppen met uitlatingen over het bedrijf. Onder meer een Facebookbericht over de kwestie van bassist William Bossing dat een stroom van negatieve reacties opleverde, is Holties in het verkeerde keelgat geschoten. 

Reputatieschade
Ook baalt het Ruiner bedrijf ervan dat allerlei geruchten over de kwestie rondzingen in de muziekwereld en dat de bandleden onwaarheden de wereld in helpen. Het bedrijf zegt dat zijn goede naam daardoor in korte tijd flinke deuken heeft opgelopen.

Holtes wil een rectificatie van deze uitlatingen.
« Terug naar het nieuwsoverzicht