Bruno Santanera wil Tros Radar presentatrice horen in kwestie Biostabil

(10 - 01 - 2018) Geschreven door Marjan Buring

GRONINGEN (ADP) – Bruno Santanera uit Godlinze wil getuigen horen die iets kunnen zeggen over het onderzoek dat de Technische Universiteit (TU) Delft in 2004 heeft gedaan voor het tv-programma Tros Radar. Santanera wil niet alleen TU-medewerker horen, maar ook de presentatrice Antoinette Hertsenberg.
 
Nul komma nul
Santanera bracht begin 2000 een medaillon en een armband op de markt met een magnetische werking die de drager stabiliteit bracht in stresssituaties. Dit verhaal werd in 2004 door tv-programma Radar volledige onderuit geschoffeld. Volgens dit programma bleek uit een onderzoek van de TU dat de ‘geneeskrachtige’ werking nul komma nul was. Santanera kon deze medaillons en armbanden aan de straatstenen niet meer kwijt.
 
Geheim rapport
Santanera spande in 2005 zonder succes een rechtszaak aan tegen Tros Radar, omdat er naar zijn idee was gelogen. Santanera hoopt nu met een bodemprocedure (waarbij tot op de bodem wordt onderzocht) op meer succes. Hij heeft naar eigen zeggen de hand gelegd op een rapport dat na de bewuste uitzending is gemaakt door een medewerker van de TU. Volgens Santanera wordt in dat rapport conclusies getrokken die de uitspraken van Tros Radar tegenspreken. ,,Dat rapport moest geheim blijven”, zei Werner van Bentem, de adviseur van Santanera. Een woordvoerder van de TU sprak dit tegen.
 
Santanera wil naast de presentatrice ook medewerkers van de TU, waaronder de hoofd van de afdeling ict en archief-beheer, laten getuigen. De rechter beslist binnen zes weken.
 
« Terug naar het nieuwsoverzicht