Cel en tbs voor mishandeling in psychiatrische instelling

(14 - 08 - 2017) Geschreven door Marjan Buring

ASSEN (ADP) – Een 39-jarige man uit Assen is voor een zware mishandeling in een psychiatrische instelling veroordeeld tot dertien maanden cel en tbs met voorwaarden. De man sloeg een medebewoner meerdere botbreuken in het gezicht. Poging doodslag achtten de rechters bewezen.

 

 

Verbetering

De officier van justitie eiste eerder, eveneens voor poging doodslag, anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De Assenaar lijdt onder meer aan schizofrenie. De man laat zich momenteel goed behandelen en neemt zijn medicatie trouw in. De rechters hielden rekening met deze positieve ontwikkeling. Een tbs met een gedwongen opname was dan een stap te ver.

 
 

 

 

Schroeven en plaatwerk

De Assenaar verbleef vorig jaar in april in de kliniek van de GGz Drenthe. Hij had samen met een medebewoner corvee. De begeleiders zagen dat beide mannen een woordenwisseling kregen en de Assenaar zijn woede niet meer beheerste. Hij schopte en sloeg de medebewoner meermalen in het gezicht. Het slachtoffer liep meerdere breuken in zijn neus en kaken op. Hij onderging een ingrijpende operatie waarbij schroeven en een plaat werden geïmplanteerd.

 

De Assenaar is vaker voor geweld veroordeeld. Voor onder meer verkrachting heeft de man al eens vier jaar gezeten.


« Terug naar het nieuwsoverzicht