Hardnekkige dief moet de cel in

(14 - 08 - 2017) Geschreven door Karin Smalbil

GRONINGEN/LEEUWARDEN/EMMEN (ADP)- Voor drie diefstallen in Leeuwarden, waarvan een met geweld, en voor een inbraak in Emmen, moet een 41-jarige man uit Franeker acht maanden de cel in. Vier maanden daarvan zijn voorwaardelijk. 

Gereedschap
De man kwam in beeld na een inbraak in een schuur in Emmen. Dat gebeurde op 28 mei van dit jaar. Midden in de nacht brak hij samen met een andere man een schuur in  de wijk Bargeres in Emmen open. Uit deze schuur haalden ze vier koffers met gereedschappen, sleutels en batterijen.
 
Vier koffers 
De bewoonster zag de inbraak letterlijk voor haar ogen gebeuren en belde de politie. De Franeker en zijn kompaan vluchtten weg en doken achter een elektriciteitshuisje. De vier koffers lieten de heren staan. Na een achtervolging werden de mannen aangehouden en verhoord op het bureau. 
 
Winkeldiefstallen Leeuwarden 
De Franker was ontslagen uit de Forensische kliniek in Franker. Er was volgens rapporten tijdens trajecten niet met de man te werken. Zo kwam de Fries ook in beeld bij winkeldiefstallen in Leeuwarden. In november vorig jaar deed de man zich tegoed aan diepvries-vis en drank in een supermarkt aan Cambuurplein in Leeuwarden. Een oplettende medewerker achtervolgde de man. Deze werd daarop bedreigd.
 
Ook twee andere winkels konden op bezoek van de Fries rekenen. De Hema in Leeuwarden werd bestolen van een Drone en van een kunstkerstboom. Dit gebeurde eind november. In januari nog stal de man flessen drank, Led- lampen en vis uit andere supermarkten aan de Bilgaardpassage in Leeuwarden. 

De man gaf de winkeldiefstallen toe. De Emmer inbraak ontkende hij met klem. De kompaan van de Franeker werd op vrije voeten gesteld. 
 
Uit een eerder voorwaardelijk opgelegde straf had de man nog twee maanden celstraf openstaan. Hij liep nog in zijn proeftijd toen hij de fout inging. Ook deze straf moet de man uitzitten.
 
De teller staat daarmee op een half jaar celstraf voor de Fries.

« Terug naar het nieuwsoverzicht