Zaak gaat niet door, verdachte is land uitgezet

(04 - 09 - 2017) Geschreven door Marjan Buring

GRONINGEN (ADP) – Een 23-jarige man uit Marokko moest maandagochtend in Groningen terecht staan voor een steekincident in Delfzijl. De zaak kon niet door gaan. De verdachte was door justitie het land uitgezet.

Gefrustreerd
Wel kwam zijn advocaat Richard van der Weide. Die vond dat het Openbaar Ministerie (OM) de rechtsgang frustreerde door de man voortijdig over de grens te zetten. Van der Weide vroeg de rechters de zaak daarom af te blazen. Dit was een stap te ver, meenden de rechters. 

Mes
De in Telfit geboren verdachte wordt verweten dat hij op 21 januari iemand met een mes in de hals en in het voorhoofd heeft gesneden. Een tweede persoon zou in zijn linkerheup zijn geraakt. In mei besliste het OM dat de Marokkaan terug moest naar Zwitserland, omdat ook daar een asielprocedure liep. 

Adres achterhalen
De rechters vinden dat het nu niet vast staat dat de verdachte van deze zitting af wist. En is het niet duidelijk of de man afstand heeft gedaan van zijn aanwezigheidsrecht en heeft hij zijn advocaat niet kunnen raadplegen. Het OM moet het adres van de man in Zwitserland opzoeken en opnieuw een uitnodiging sturen. De zaak is voorlopig uitgesteld.
« Terug naar het nieuwsoverzicht